20.000 Forint feletti vásárlás esetén ingyenes GLS szállítás Magyarország területére!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/602-8300

Olaj  PAG 100 /1Lit.
Olaj PAG 100 /1Lit.
5 729 Ft (4 511 Ft+ÁFA)

Olaj PAG 100 /1Lit.

Polialkilénglikol bázisú, teljes egészében szintetikus olaj. A PAG100 olaj higroszkópikus, nedvességet vesz fel a környező levegőből. Az olajat nitrogén alatt ajánlott tölteni.

 

Raktáron
5 729 Ft (4 511 Ft+ÁFA)
Egységár: 5 729 Ft/liter (4 511 Ft/liter+ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 172 Ft
Részletek

A kompresszor olaj a kompresszor megfelelő és hosszú távú működésében játszik szerepet. Mivel feladatai között szerepel a mozgó alkatrészek (pl. dugattyú, henger) közötti megfelelő filmréteg képzése, illetve az alkatrészek hűtése is, így nem mindegy, hogy az adott kompresszor olaj esetén milyen viszkozitási indexről beszélhetünk, illetve milyen keveredési képességgel rendelkezik az adott hűtőközeggel.

A kompresszor olaj egyik fontos mérőszáma a viszkozitása. A viszkozitás a folyadék folyási tulajdonságát jelöli, azaz egy nagyobb viszkozitással bíró olaj kevésbé folyik, míg egy kisebb viszkozitású hígfolyós.  Az olaj meghatározott hőmérsékleten való folyási idejét a kinematikai viszkozitása adja, melynek SI mértékegysége a mm2/s, azaz centi sztók (cSt). Tehát 1 cSt ≈ 1 mm2/s. E kinematikai viszkozitás alapján az ISO 3448:1992 szabvány felállít egy viszkozitási osztályrendszert, amely 40°C-on határozza meg az adott olaj minimális és maximális kinetikus viszkozitási pontját. E két értékből számított középérték jelzi az adott osztály jelölési számát. Tehát például egy olaj, amelynek a minimális viszkozitása 90 mm2/s, a maximális viszkozitása pedig 110 mm2/s, az ISO VG 100 osztályban található (A VG jelentése Viscosity Group, azaz viszkozitási osztály.) Bár a viszkozitást több tényező befolyásolja (pl.: az alkatrészek mozgási sebesség, illetve megmunkálási minősége), alapvetően törekedni kell az alacsonyabb, ugyanakkor mégis kielégítő viszkozitási besorolás kiválasztására. (Az egyéb ISO viszkozitási osztályokkal kapcsolatban további információkat a leírás alján található Kompreszor olajok viszkozitása gombra kattintva kaphat.)

A kompresszor olajok másik – az alkatrészek hűtése szempontjából is – meghatározó jellemzője a hőmérséklet hatására bekövetkező viszkozitásváltozás. Ennek mérőszáma a viszkozitási index (VI), amely megmutatja, hogy a hőmérséklet változásának hatására az adott olajnak miként változik meg a viszkozitása, tehát az indexszám a viszkozitás változását mutatja meg, nem pedig magát a viszkozitást. (A viszkozitási inderől és annak kiszámításról további információkat a leírás alján található Kompresszor olajok viszkozitási indexének meghatározása gombra kattintva kaphat.)

A PAG olajok polialkilénglikol alapúak és teljes mértékben szintetikus olajok. Egyik meghatározó tulajdonságuk a higroszkóposság, azaz a környezeti nedvesség megkötésének képessége. A nedvesség megkötő tulajdonságának köszönhetően tárolása is kellő körültekintést igényel, használat után érdemes azonnal visszazárni a tárolóedényét, illetve ebből adódóan csak limitált ideig használható fel. A higroszkóposság ellenére nem oldódnak vízben.

A PAG 100 kompresszor olaj R134a hűtőközeg esetén használtható személygépkocsikban klímaberendezések kompresszorainak kenésére.

Az olaj kiválasztásánál vegye figyelembe a gyártó által előírt követelményeket. A nem megfelelő olaj használata a kompresszor működésében zavarokhoz, illetve meghibásodáshoz vezethet.

 

 

Adatok
Cikkszám:
5746
Bruttó tömeg:
1,3 kg/db
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek