20.000 Forint feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/602-8300

Olaj Frigostar POE 68 / 5lit.
Olaj Frigostar POE 68 / 5lit.
36 478 Ft (28 723 Ft+ÁFA)

Olaj Frigostar POE 68 / 5lit.

Poliol észter kenőanyag. A POE 68 olaj higroszkópikus, nedvességet vesz fel a környező levegőből. Az olajat nitrogén alatt ajánlott tölteni.

 

A termék kép illusztráció. A címke megjelenése kissé eltérő lehet.

 

Raktáron
36 478 Ft (28 723 Ft+ÁFA)
Egységár: 7 296 Ft/liter (5 745 Ft/liter+ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 1 094 Ft
Részletek

A kompresszor olaj a kompresszor megfelelő és hosszú távú működésében játszik szerepet. Mivel feladatai között szerepel a mozgó alkatrészek (pl. dugattyú, henger) közötti megfelelő filmréteg képzése, illetve az alkatrészek hűtése is, így nem mindegy, hogy az adott kompresszor olaj esetén milyen viszkozitási indexről beszélhetünk, illetve milyen keveredési képességgel rendelkezik az adott hűtőközeggel.

A kompresszor olaj egyik fontos mérőszáma a viszkozitása. A viszkozitás a folyadék folyási tulajdonságát jelöli, azaz egy nagyobb viszkozitással bíró olaj kevésbé folyik, míg egy kisebb viszkozitású hígfolyós.  Az olaj meghatározott hőmérsékleten való folyási idejét a kinematikai viszkozitása adja, melynek SI mértékegysége a mm2/s, azaz centi sztók (cSt). Tehát 1 cSt ≈ 1 mm2/s. E kinematikai viszkozitás alapján az ISO 3448:1992 szabvány felállít egy viszkozitási osztályrendszert, amely 40°C-on határozza meg az adott olaj minimális és maximális kinetikus viszkozitási pontját. E két értékből számított középérték jelzi az adott osztály jelölési számát. Tehát például egy olaj, amelynek a minimális viszkozitása 51,2 mm2/s, a maximális viszkozitása pedig 74,8 mm2/s, az ISO VG 68 osztályban található (A VG jelentése Viscosity Group, azaz viszkozitási osztály.) Bár a viszkozitást több tényező befolyásolja (pl.: az alkatrészek mozgási sebesség, illetve megmunkálási minősége), alapvetően törekedni kell az alacsonyabb, ugyanakkor mégis kielégítő viszkozitási besorolás kiválasztására. (Az egyéb ISO viszkozitási osztályokkal kapcsolatban további információkat a leírás alján található Kompreszor olajok viszkozitása gombra kattintva kaphat.)

A kompresszor olajok másik – az alkatrészek hűtése szempontjából is – meghatározó jellemzője a hőmérséklet hatására bekövetkező viszkozitásváltozás. Ennek mérőszáma a viszkozitási index (VI), amely megmutatja, hogy a hőmérséklet változásának hatására az adott olajnak miként változik meg a viszkozitása, tehát az indexszám a viszkozitás változását mutatja meg, nem pedig magát a viszkozitást. (A viszkozitási indexről és annak kiszámításról további információkat a leírás alján található Kompresszor olajok viszkozitási indexének meghatározása gombra kattintva kaphat.)

A POE olajok legfőbb felhasználási területe az elektromos kompresszorral felszerelt hibrid üzemű járművek klímarendszere, valamint a hűtőgépek kompresszorai. A POE olajok meghatározó jellemzője a dielektromos ellenállás, amely megmutatja, hogy az adott olaj mennyire ellenálló az elektromos árammal szemben. A szennyeződést és/vagy a nedvességet egy olajban az alacsony dielektromos ellenállás indikálja.

Az olaj kiválasztásánál vegye figyelembe a gyártó által előírt követelményeket. A nem megfelelő olaj használata a kompresszor működésében zavarokhoz, illetve meghibásodáshoz vezethet.

 

 

Adatok
Cikkszám:
5705
Bruttó tömeg:
5,5 kg/db
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek