Termék részletek


Anódrúd 25x310/16x8-30mm alátétes (Q)

Raktárkészlet: VAN
Anódrúd 25x310/16x8-30mm alátétes (Q)
 • Anódrúd 25x310/16x8-30mm alátétes (Q)
3 206 Ft (2 524 Ft+ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 96 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Átmenőcsavaros (Hajdu bojler) felfogatáshoz is!

Európában utángyártott termék!

Az anód kopása

Beépítés után 2-3 évvel célszerű a bojlert kitisztítani és az anódot ellenőrizni. Ahol nagyon kemény a víz, ott akár egy év után is érdemes lehet megtenni ezt.

A magnézium anód fog az elektrolitikus korrózió miatt elfogyni, és így megvédi a többi alkatrészt.

 

90% magnézium tartalommal

"Többet olcsóbban"

 • A modern bojlerek rendkívül jól végzik a dolgukat és, ha Ön is beruház egy minőségi darabba, akkor a nap bármely órájában garantált, hogy lesz meleg vize. Sajnos ezek viszont nem örökéletűek és egyes bojler alkatrész típusok időnként cserére szorulnak. Az anód az egyik ilyen alkatrész, amely rendkívül fontos szerepet játszik a villanybojlerek esetében. A bojler anód rúd elengedhetetlen kelléke minden villanybojlernek, még azon típusoknál is ahól speciális zománcbevonattal védik a tartály, a zománc biztosítja a megfelelő szigetelést a tartály és a víz között.

  A zománcozott - vagy mondhatnánk: bármilyen bevonattal ellátott - tartályú villanybojlereknél megjelenik még egy elmaradhatatlan elem, az aktív anód. A bevonat elszigeteli az acélt, így ahol fed, ott nem lép fel korrózió, de ahol nem, ott nagyon gyorsan kilyukadna a tartály, ha nem tennénk valamit. Ezen segít az aktív anód, ami többnyire egy magnézium ötvözet rúd. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal ő korrodál, fogy, és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály. Szerepe tehát jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos.Nem akadályozza meg a vízkövesedést, illetve nem is fokozza azt.

 • MennyiségKedvezményTermék ára
  1 db vagy többkevesebb mint 2 db0 Ft/db3 206 Ft/db
  2 db vagy többkevesebb mint 5 db240 Ft/db2 966 Ft/db
  5 db vagy többkevesebb mint 10 db400 Ft/db2 805 Ft/db
  10 db vagy több 561 Ft/db2 645 Ft/db
 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  5434
  Bruttó tömeg
  330 g/db