Termék részletek


Anódrúd 33x270/16x8-30mm alátétes (Q)

Raktárkészlet: VAN
Anódrúd 33x270/16x8-30mm alátétes (Q)
 • Anódrúd 33x270/16x8-30mm alátétes (Q)
4 500 Ft (3 544 Ft+ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 135 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

"Többet olcsóbban"

A magnézium anód fog az elektrolitikus korrózió miatt elfogyni, és így megvédi a többi alkatrészt.

Átmenőcsavaros (Hajdu bojler) felfogatáshoz is!

Európában utángyártott termék!

Az anód kopása

Beépítés után 2-3 évvel célszerű a bojlert kitisztítani és az anódot ellenőrizni. Ahol nagyon kemény a víz, ott akár egy év után is érdemes lehet megtenni ezt.

 • Hajdu típusú zárt rendszerű forróvíz tárolókhoz.

  FZ80E

  Fontos!! A fentebb látható kompatibilitási adatok nem a gyártótól származnak, tehát mindenképpen ellenőrizze a képet és a kiegészítő adatokat.

   

  A modern bojlerek rendkívül jól végzik a dolgukat és, ha Ön is beruház egy minőségi darabba, akkor a nap bármely órájában garantált, hogy lesz meleg vize. Sajnos ezek viszont nem örökéletűek és egyes bojler alkatrész típusok időnként cserére szorulnak. Az anód az egyik ilyen alkatrész, amely rendkívül fontos szerepet játszik a villanybojlerek esetében. A bojler anód rúd elengedhetetlen kelléke minden villanybojlernek, még azon típusoknál is ahól speciális zománcbevonattal védik a tartály, a zománc biztosítja a megfelelő szigetelést a tartály és a víz között.

  A zománcozott - vagy mondhatnánk: bármilyen bevonattal ellátott - tartályú villanybojlereknél megjelenik még egy elmaradhatatlan elem, az aktív anód. A bevonat elszigeteli az acélt, így ahol fed, ott nem lép fel korrózió, de ahol nem, ott nagyon gyorsan kilyukadna a tartály, ha nem tennénk valamit. Ezen segít az aktív anód, ami többnyire egy magnézium ötvözet rúd. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal ő korrodál, fogy, és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály. Szerepe tehát jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos.Nem akadályozza meg a vízkövesedést, illetve nem is fokozza azt.

 • MennyiségKedvezményTermék ára
  1 db vagy többkevesebb mint 2 db0 Ft/db4 500 Ft/db
  2 db vagy többkevesebb mint 5 db337 Ft/db4 163 Ft/db
  5 db vagy többkevesebb mint 10 db562 Ft/db3 939 Ft/db
  10 db vagy több 788 Ft/db3 713 Ft/db
 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  5426
  Bruttó tömeg
  450 g/db