Termék részletek


Olaj Frigostar POE 68 / 5lit.

Raktárkészlet: VAN
Olaj Frigostar POE 68 / 5lit.
21 430 Ft (16 874 Ft+ÁFA)
Egységár: 4 286 Ft/liter (3 375 Ft/liter+ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 643 Ft

Poliol észter kenőanyag.
A POE 68 olaj higroszkópikus, nedvességet vesz fel a környező levegőből. Az olajat nitrogén alatt ajánlott tölteni.

 

A termék kép illusztráció. A címke megjelenése kissé eltérő lehet.

 

 • A kompresszor olaj a kompresszor megfelelő és hosszú távú működésében játszik szerepet. Mivel feladatai között szerepel a mozgó alkatrészek (pl. dugattyú, henger) közötti megfelelő filmréteg képzése, illetve az alkatrészek hűtése is, így nem mindegy, hogy az adott kompresszor olaj esetén milyen viszkozitási indexről beszélhetünk, illetve milyen keveredési képességgel rendelkezik az adott hűtőközeggel.

  A kompresszor olaj egyik fontos mérőszáma a viszkozitása. A viszkozitás a folyadék folyási tulajdonságát jelöli, azaz egy nagyobb viszkozitással bíró olaj kevésbé folyik, míg egy kisebb viszkozitású hígfolyós.  Az olaj meghatározott hőmérsékleten való folyási idejét a kinematikai viszkozitása adja, melynek SI mértékegysége a mm2/s, azaz centi sztók (cSt). Tehát 1 cSt ≈ 1 mm2/s. E kinematikai viszkozitás alapján az ISO 3448:1992 szabvány felállít egy viszkozitási osztályrendszert, amely 40°C-on határozza meg az adott olaj minimális és maximális kinetikus viszkozitási pontját. E két értékből számított középérték jelzi az adott osztály jelölési számát. Tehát például egy olaj, amelynek a minimális viszkozitása 51,2 mm2/s, a maximális viszkozitása pedig 74,8 mm2/s, az ISO VG 68 osztályban található (A VG jelentése Viscosity Group, azaz viszkozitási osztály.) Bár a viszkozitást több tényező befolyásolja (pl.: az alkatrészek mozgási sebesség, illetve megmunkálási minősége), alapvetően törekedni kell az alacsonyabb, ugyanakkor mégis kielégítő viszkozitási besorolás kiválasztására. (Az egyéb ISO viszkozitási osztályokkal kapcsolatban további információkat a leírás alján található Kompreszor olajok viszkozitása gombra kattintva kaphat.)

  A kompresszor olajok másik – az alkatrészek hűtése szempontjából is – meghatározó jellemzője a hőmérséklet hatására bekövetkező viszkozitásváltozás. Ennek mérőszáma a viszkozitási index (VI), amely megmutatja, hogy a hőmérséklet változásának hatására az adott olajnak miként változik meg a viszkozitása, tehát az indexszám a viszkozitás változását mutatja meg, nem pedig magát a viszkozitást. (A viszkozitási indexről és annak kiszámításról további információkat a leírás alján található Kompresszor olajok viszkozitási indexének meghatározása gombra kattintva kaphat.)

  A POE olajok legfőbb felhasználási területe az elektromos kompresszorral felszerelt hibrid üzemű járművek klímarendszere, valamint a hűtőgépek kompresszorai. A POE olajok meghatározó jellemzője a dielektromos ellenállás, amely megmutatja, hogy az adott olaj mennyire ellenálló az elektromos árammal szemben. A szennyeződést és/vagy a nedvességet egy olajban az alacsony dielektromos ellenállás indikálja.

  Az olaj kiválasztásánál vegye figyelembe a gyártó által előírt követelményeket. A nem megfelelő olaj használata a kompresszor működésében zavarokhoz, illetve meghibásodáshoz vezethet.

   

   

 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  5705
  Tömeg
  5,5 kg/db
Webáruház készítés